Rickard Alexanderson

Rickard Alexanderson

Regionchef Väst – Power

Vad har du för roll och arbetsuppgifter på Vinnergi? 
Jag är regionchef för Power i väst och leder regionen inom elkraft med fokus på att utveckla affärer och våra medarbetare.

På vilka sätt är Vinnergi en bra arbetsgivare
Det är mycket framåttänkande! På Vinnergi är både ledning och medarbetare ovanligt engagerade. Det beror nog en del på att vi är medarbetarägda. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
Jag drivs av utveckling. Både min egen och andras. Att alltid vara i rörelse. Det är oerhört kul att få följa, stötta och utveckla medarbetarna från att vara helt gröna till att de skapar sig en karriär.

Hur ser du på möjligheterna i din region inom ditt affärsområde? 
Det finns en oerhörd potential inom elkraftssektorn. På Vinnergi har vi mycket idéer och är duktiga på innovationer så framtiden är ljus för oss som bolag. Just nu är det mycket fokus på stationssidan och möjligheterna inom järnväg är enorm. 

Vad är nyckeln till att vara en bra ledare?
Det gäller att vara lyhörd och föregå med gott exempel. Att få allt att funka. Personalen behöver trivas, utvecklingen måste fortsätta och nya spännande affärsmöjligheter behöver komma in. Det skapar en intressant arbetsplats.

Hur bygger ni lagkänsla på kontoret?
Vi sitter just nu tillsammans och planerar teamaktivteter. För att bygga teamet måste alla inkluderas och det är ett arbete som inte får tummas på. Härom veckan grillade vi på lunchen tillsammans. Supertrevligt. Inom Power jobbar vi brett så det är ingen som kan allt. Vi arbetar därför mycket tillsammans och använder oss av mentorskap för att utveckla nya och gamla medarbetare. Inom ledarskapet delar vi ofta upp arbetsuppgifter mellan varandra utifrån vad vi kan och gillar att göra.

Vad betyder vår värdegrund H.E.R.O. för dig?
Jag tycker alla är bra och viktiga men för mig är explore det absolut viktigaste. Utforska och utveckla är centralt för en teknikkonsult. Vårt utrymme för att utmana det invanda och förvekliga nya idéer gör oss vassare än alla andra. 

Hur kopplar du av från jobbet när du är ledig? 
Jag gillar all ny teknik och kopplar av genom att lära mig allt från ex. 3D-skrivare till drönare och värmereglerade rökar. Sen blir det en del trädgårdarbete och jag gillar att resa och umgås med familj och vänner.

rickard.alexanderson@vinnergi.se

0703-131829

Jag rekryterar

Jobbar du redan på Vinnergi?

Var med och rekrytera för att hitta din framtida kollega.

email
@vinnergi.se
Teamtailor

Employer branding från Teamtailor